Zee & Strand
Nieuwvliet heeft de mooiste stranden van Zeeuws Vlaanderen. Brede stranden waar je ieder seizoen van kunt genieten. Lange strandwandelingen, uitwaaien en op de mooie zomerse dagen geniet je van strandplezier.In het zomerseizoen is er een strandwacht aanwezig die ervoor zorgt dat je prettig en veilig van het strand en de zee kunt genieten.

Genieten van de zomerzon en zwemmen in zee, zandkastelen bouwen of gewoon lekker wat eten en drinken op het terras van een gezellig strandpaviljoen Ook kunt u op bepaalde gedeeltes van het strand fossielen vinden van schelpen tot haaie- en rogge tanden. 's-Avonds kun je na je wandeling genieten van de prachtige zonsondergang.

Op het strand kun je een badcabine huren waar je in kunt omkleden of je strandspullen kunt laten liggen. Zo hoef je niet iedere dag je strandspullen mee terug naar huis te sjouwen

Vlakbij is het natuurgebied de Verdronken Zwarte Polder met een mooi duinlandschap waar je onder begeleiding van een gids alles te weten komt van de flora en fauna van dit natuurgebied.

 


Verspreid op het strand zijn orientatie-palen geplaatst,
met zeer herkenbare Nijntje-figuren.

Deze zijn ervoor om de kinderen een herkenningspunt te geven op het strand. De kinderen weten dan precies waar hun ouders op het strand zitten. Op deze manier verdwalen er nauwlijks nog kinderen, en kun je, net als je kinderen volop van het strand genieten.