POTAGE A LA MOUTARDE 

25 gram (room)boter 
25 gram gezeefde bloem 
1,5 groentebouillontablet 
1 ei 
2,5 el franse mosterd 
1/8 liter  slagroom 
1,5 el gembernat of gembersiroop 
1 bakje tuinkers 
peper en zout 

Voorbereiden; In een pan de boter smelten. De gezeefde bloem er met een houten lepel door roeren.
Al roerende scheutje voor scheutje 3/4 el water toevoegen. Bouillontabletten erboven verkruimelen.
Blijven roeren tot licht gebonden soep. Ei splitsen (eiwit wordt niet gebruikt). In een kom de dooier
met mosterd losroeren. De slagroom en het gembernat erdoor roeren. Al roerende het roommengsel
aan de soep toevoegen. Blijven roeren tot gebonden soep (niet koken!). 

Bereiding; Soep op smaak brengen met peper en zout en versgeknipte tuinkers toevoegen. 

Wijntip; lichte droge witte wijn zoals Muscadet of Soave.