ZUURKOOLFLAPJES 

2 blikjes croissantdeeg 
500 gram zuurkool 
150 gram gemengde noten 
150 gram rozijnen 
1 bekertje zure room 
1 pakje monchou 
1 blikje ananas (en/of 2 bananen) 
1 ons geraspte kaas 
1 losgeklopt ei 
sesamzaadjes 

De rozijnen weken, de zuurkool uit laten lekken en de noten fijnhakken. Hussel vervolgens alles door elkaar:
noten, zuurkool, rozijnen, zure room, het pakje monchou (deze dus fijn-prakken) en de fruitstukjes. 
Van 2 plakjes croissantdeeg maak je een rechthoekige plak. Een deel van de prut leg je op de ene helft van
het deeg, je strooit er kaas overheen en vouwt het deeg dicht. Over dit pakketje smeer je het losgeklopte ei en
je strooit er wat sesam-zaadjes overheen. Geheel + 20 minuten in de oven op 200 C.