Mongools lamsvlees met sesamzaad en gember voor 4 personen
1 teentje knoflook
1 eetlepel sojasaus
2 eetlepels (zonnebloem)olie
1 eetlepel sesamolie
1 eetlepel droge sherry
2 cm verse gemberwortel
2 uien
400 g lamshaas
2 theelepel maïzena
2 eetlepels sesamzaad
Bereiding (15 minuten)
Lamshaas in dunne plakjes snijden. Knoflook pellen en erboven uitpersen. Gember
schoonmaken
en fijnhakken. Gember, sojasaus, sherry, sesamolie en maïzena door
vlees scheppen. Uien pellen en in reepjes snijden. In droge wok sesamzaad ca.
1 minuut roosteren. Uit wok scheppen.
In wok olie verhitten. Ui ca. 2 minuten op hoog vuur roerbakken. Uit wok scheppen.
Vlees ca. 1 à 2 minuten roerbakken tot net gaar en mooi bruin. Ui erdoor scheppen
en kort meebakken. Bestrooien met sesamzaad.
Tip:
Lekker met rijst.