KABELJAUWOVENSCHOTEL MET SINAASAPPEL 600 gr kabeljauwfilet (diepvries) 3 handsinaasappelen 1/2 (vis)bouillontablet 2 dl droge witte wijn 1 aubergine 2 uien 25 gr boter/margarine 1 bk crème fraiche peper en zout Voorbereiden; Vis laten ontdooien. Één sinaasappel uitpersen. Andere sinaasappels schillen tot op het vruchtvlees en in hele dunne plakjes snijden. Vis inwrijven met zout en peper. Besprenkelen met de helft van het sinaasappelsap. In steelpan andere helft van het sap zachtjes verwarmen. Halve bouillontablet erboven verkruimelen en al roerend oplossen. Wijn erdoor roeren. Aubergine wassen en in stukjes snijden. Ui pellen en in ringen snijden. Bereiden; Oven voorverwarmen op 225 C of gasstand 5. Ovenschotel (inhoud ca. 1,5 liter) invetten met boter. Aubergine stukjes over de bodem verdelen. Vis erop leg-gen. Vis erop leggen. Sinaasappelplakken en uiringen dakpansgewijs over vis verdelen. Wijnmengsel erover schenken. Schotel afdekken met aluminiumfolie. In het midden van de oven de vis in ongeveer 25 minuten gaar stoven. Met breed pannekoekenmes vis voorzichtig uit de schaal nemen. Op voorverwarmde schaal leggen. Crème fraiche door stoofvocht met aubergine roeren. Beetje saus naast de vis scheppen. Rest van de saus in een aparte kom erbij serveren. Lekker met aardappelpuree en icebergsla.