KABELJAUWOVENSCHOTEL MET SINAASAPPEL 

600 gr kabeljauwfilet (diepvries) 
3 handsinaasappelen 
1/2 (vis)bouillontablet 
2 dl droge witte wijn 
1 aubergine 
2 uien 
25 gr boter/margarine 
1 bk crème fraiche 
peper en zout 

Voorbereiden; Vis laten ontdooien. Één sinaasappel uitpersen. Andere sinaasappels schillen tot op het vruchtvlees en in hele dunne plakjes snijden. Vis inwrijven met zout en peper. Besprenkelen met de helft van
het sinaasappelsap. In steelpan andere helft van het sap zachtjes verwarmen. Halve bouillontablet erboven
verkruimelen en al roerend oplossen. Wijn erdoor roeren. Aubergine wassen en in stukjes snijden. Ui pellen en
in ringen snijden. 

Bereiden; Oven voorverwarmen op 225 C of gasstand 5. Ovenschotel (inhoud ca. 1,5 liter) invetten met
boter. Aubergine stukjes over de bodem verdelen. Vis erop leg-gen. Vis erop leggen. Sinaasappelplakken en
uiringen dakpansgewijs over vis verdelen. Wijnmengsel erover schenken. Schotel afdekken met
aluminiumfolie. In het midden van de oven de vis in ongeveer 25 minuten gaar stoven. Met breed
pannekoekenmes vis voorzichtig uit de schaal nemen. Op voorverwarmde schaal leggen. Crème fraiche door
stoofvocht met aubergine roeren. Beetje saus naast de vis scheppen. Rest van de saus in een aparte kom erbij
serveren. Lekker met aardappelpuree en icebergsla.