Curry van verse ananas en pinda´s (4 personen)
2 bosuitjes 3/4 theelepel gemalen komijn (djinten) 2 eetlepels roerbakolie 1 verse ananas 1/2 kaneelstokje 1 eetlepel milde currypasta 1 eetlepel fijngehakte verse munt 50 g ongezouten pinda´s zout
Kroon en ca. 1 cm van onderkant van ananas afsnijden. Met scherp mes schil dik afsnijden. Ananas eerst in plakken en dan in blokjes snijden. Harde kern verwijderen en sap opvangen. Bosuitje schoonmaken en in stukjes van 2 cm snijden. Gember schoonmaken en fijnhakken. In wok olie verhitten. Bosui en gember ca. 1 minuut roerbakken. Komijn, kaneelstokje en currypasta toevoegen, ca. 1 minuut zachtjes meebakken. Ananas met opgevangen sap en 4 eetlepels water toevoegen. Op laag vuur ca. 3 minuten meebakken. Munt en pinda´s erdoor roeren. Op smaak brengen met zout. Kaneelstokje verwijderen. Tip Lekker bij oosterse rijstgerechten en curry´s