TAGLIATELLA MET TONIJN-PREI-SAUS 

400 gram tagliatella 
50 gram boter 
1 gesnipperde ui 
350 gram gesneden prei 
1 rode paprika 
1 bekertje crème fraîche 
200 gram verse roomkaas of iets van blauwe kaas 
1 blik maïs 
2 blikje tonijn in olie 
olie / zout / peper 

Tagliatelle in ruim kokend water met wat zout en olie gaar koken. Intussen boter verhitten: ui samen met de
prei op hoog vuur al roerende in ca. 5 min. iets laten slinken. Paprika in kleine stukjes gesneden erbij voegen.
Crème fraîche en kaas, in stukjes gebrokkeld, toevoegen. Al roerende zachtjes verwarmen tot de kaas
gesmolten is. Maïs en tonijn afgieten. Tonijn in stukjes verdelen. Maïs en tonijn door de saus roeren. Saus in
ca. 3 minuten door en door warm laten worden. Op smaak brengen met peper en zout. Tagliatelle in vergiet uit
laten lekken en overdoen in een voorverwarmde schaal. Saus erdoor roeren. Lekker met tomatensalade.