Mongools lamsvlees met sesamzaad en gember voor 4 personen

1 teentje knoflook
1 eetlepel sojasaus
2 eetlepels (zonnebloem)olie
1 eetlepel sesamolie
1 eetlepel droge sherry
2 cm verse gemberwortel
2 uien
400 g lamshaas
2 theelepel ma´zena
2 eetlepels sesamzaad

Bereiding (15 minuten)
Lamshaas in dunne plakjes snijden. Knoflook pellen en erboven uitpersen. Gember
schoonmaken en fijnhakken. Gember, sojasaus, sherry, sesamolie en ma´zena door
vlees scheppen. Uien pellen en in reepjes snijden. In droge wok sesamzaad ca. 1 minuut roosteren. Uit wok scheppen.
In wok olie verhitten. Ui ca. 2 minuten op hoog vuur roerbakken. Uit wok scheppen.
Vlees ca. 1 Ó 2 minuten roerbakken tot net gaar en mooi bruin. Ui erdoor scheppen
en kort meebakken. Bestrooien met sesamzaad.

Tip:
Lekker met rijst.